Tuinonderhoud Tips

Reservatie tuinonderhoud of boomverzorging voor particulieren en bedrijven

 • Bericht : Reservatie winterbeurt / lentebeurt

  OPGELET : Om een lange wachttijd te vermijden, gelieve tijdig uw lentebeurt (snoeien, opkuis, grasboorden, onkruid verwijderen in borders, spitten, verticuteren etc.) te reserveren!….. bel ons minimum 14 dagen vooraf, wij nemen s’avonds na 19.30 uur met u contact op.

Tuinonderhoud in April

 • ALGEMEEN: nieuwe aanplant regelmatig water in droge perioden. Verwijder algen van paden en terrassen met een milieuvriendelijk middel, dat niet schadelijk is voor de omliggende beplanting.

  KUIPPLANTEN:Kuipplanten kunnen pas na half mei weer buiten op het terras worden gezet, maar het is nu wel een goede tijd om ze te voorzien van verse grond. Wanneer de potgrond volledig wordt ververst, is het pas na 4-6 weken nodig om te gaan bemesten, omdat de potgrond de eerste tijd voldoende voedingsstoffen bevat.

  GAZON: Maai het gazon bij de eerste maaibeurt niet te kort, 4-5 cm is een goede hoogte om de grasmaaier op in te stellen. De daarop volgende maaibeurten kan het gras worden gemaaid op een lengte van 2-3 cm. Kale plekken in het gazon kunnen deze maand goed worden bijgezaaid.

  HEESTERS: Vroegbloeiende heesters kunnen gesnoeid worden zodra ze zijn uitgebloeid.

  VASTE PLANTEN: Zodra de grond begint op te warmen kunnen grote pollen van vaste planten worden opgenomen en gedeeld. Plant alleen de gezonde delen weer terug. Herfstasters bijvoorbeeld hebben er baat bij als ze eens in de twee tot drie jaar in het voorjaar worden opgenomen en gedeeld. Probeer zaailingen van gewenste planten te ontzien bij het onkruidwieden en zet ze op de goede plek.

  BOLLEN EN KNOLLEN: Het is nu de goede tijd om grote pollen uitgebloeide sneeuwklokjes op te nemen en (uit) te delen.

  VIJVER: Verwijder oud en dood blad van de water- en oeverplanten. Veel oeverplanten hebben er baat bij om eens in de drie jaar gedeeld te worden in het voorjaar.

  BOMEN: Ongewenste zijscheuten op jonge boomstammen en de stammetjes van stamrozen, zij nu gemakkelijk te verwijderen, door ze met de hand al in knopstadium van de stam af te wrijven. Dit voorkomt later grotere snoeiwonden.

April is meestal een drukke maand voor ons als tuinier. De tuinkriebels steken al flink de kop op, want als het niet vriest kunnen we al veel doen in jullie tuin..

 • Het gras begint nu terug te groeien. Het maaien kan vanaf midden van maart en april al weer beginnen. Een tuin met een pas afgereden gazon ziet er voor de helft mooier uit, als er veel mos in het gazon zit, deze kunnen wij ook voor jullie verticuteren. Met onze verticuteermachine trek je alle mos en afgestorven gras en maairesten van tussen het gras uit. Daarnaast verlucht je ook je gazon. Als het gras weer gaat groeien heeft het ook voedsel nodig. Wij hebben speciaal samengestelde gazonmeststoffen en kalk in huis. Het afsteken van de graskanten 
is ook ons vak, het gras zal dan ook veel minder vlug in de percelen woekeren.

Kunstgras / kunstgazons

 • We hebben er al veel over gehoord maar weten er misschien concreet nog weinig over. Kunst van kunstmatig en gazon wat voor zich spreekt maar daar schuilt nu kunst om dit verschil tot een minimum te beperken.
Onze hedendaagse kunstgazons zien er uit als echte gazons en voelen ook aan als echte gazons met dat uiteraard grote verschil dat ze er altijd perfect groen uitzien. Een enorm aanbod dat strekt van vele kleuren met verschillende vullingen voor diverse toepassingen. Is het nu voor privétoepassingen, bedrijven, beurzen, terrassen, dakterrassen, voetbalvelden, speeltuinen, voor meer info klik op deze link kunstgras

Vakantie Tuinservice

 • Wij verzorgen ook uw tuin terwijl u op vakantie bent met onze Vakantie Tuinservice

Beveiliging

 • Alarmsystemen – Toegangscontrole – Glas-vezelverlichting. voor meer info klik op deze link

Tuinonderhoud voor een blijvend mooie tuin!

 • Om de tuin mooi te houden komt een stuk tuinonderhoud kijken. Wanneer de herfst weer zijn intrede doet, moet uw tuin langzaam bestand worden gemaakt tegen het komende gure winterweer. Dat kan met een najaarsbeurt. Als de temperatuur weer aangenaam wordt in de lentemaanden, kan er weer gesnoeid worden. Uw tuin heeft dan behoefte aan een stuk verzorging en bemesting waardoor u de hele zomer weer volop kan genieten. Een voorjaarsbeurt is dan aan te raden.

  Tijdens de wintermaanden zorgen wij voor het sneeuwvrij houden en de gladheidsbestrijding van bedrijventerreinen en appartementencomplexen. Informeer naar onze scherpe prijzen. Het bespaart u veel tijd en ergenis.

  Tuinonderhoud kan vanzelfsprekend plaatsvinden per keer of op contractbasis of U kunt een dagdeel of meerdere dagdelen kopen voor het onderhoud van uw tuin zie voor meer info verder bij deze link onderhoud

Kies de beplanting in de tuin die past.

 • Niets is leuker om de tuin te voorzien van mooie planten. Belangrijk is om te weten hoe groot de plant wordt, welk kleur hij bloeit en of hij schaduw- of zonrijk moet staan. Gebruikt u ze op een balkon, terras of bij een vijver? Welke plant kan waar in de tuin staan? Bedenk daarom eerst goed wat je in je tuin wil hebben en waar. Let op plekken in je tuin waar weinig zonlicht komt en waar veel zonlicht komt. Handig is om eerst op internet te zoeken of vraag naar onze tuinplantenboeken. Maak een lijst met planten die u mooi vindt en in de tuin wilt hebben staan. Met deze lijst kunnen we dan kijken wat mogelijk is en of de betreffende plant op dat moment verkrijgbaar is. Misschien is er wel meer mogelijk dan u denkt! Kijk hier een uitgebreid overzicht van allerlei soorten planten. Wellicht kan het helpen.

Plaatsen van Tuinhuizen, carport, tuinverlichting en speeltoestellen

 • Tuinwerken Hartog heeft ervaring met het plaatsen van tuinverlichting,tuinhuizen, carport en speeltoestellen zoals trampolines, schommels en speelhuisjes.speeltuigen