Tuinhuizen / Carport / Speeltuigen / Tuinverlichting

Viss tuinwerken heeft ervaring met het plaatsen van speeltoestellen zoals trampolines, schommels en speelhuisjes.

Een trampoline plaatsen, verlagen en of ingraven:

Meer en meer mensen kiezen er voor om hun trampoline in te bouwen. De belangrijkste motieven zijn de veiligheid en de mooie integratie in de tuin. De trampoline verlagen is een eenvoudige keuze met de verlaagkit. Er zijn wat voor en nadelen op te  noemen.

Voordelen:

Als de springer valt is het niet van een hoogte.De tuin oogt mooier met de trampoline ingegraven.

 Nadelen:
De allerkleinsten kunnen zelfstandig (zonder toezicht) op de trampoline.
Door grondvochtigheid slijt de trampoline aanzienlijk sneller. Gelijke hoogte met (bv.) het gazon zorgt ervoor dat er overheen gerend kan worden. De beschermrand en de veren kunnen beschadigingen oplopen En er zal meer vuiligheid op de springmat terecht komen. Ook dit kan natuurlijk beschadigingen veroorzaken. De enorme luchtverplaatsing die veroorzaakt wordt door het op en neer bewegen van de springmat, zal zich niet meer zo vrij kunnen verplaatsen, wat een dempend effect heeft op de springkracht. U dient grond te verplaatsen van ongeveer 11 kubieke meter, dat is één vrachtwagen ofwel 50 kruiwagens.

1. BTW-tarieven voor tuinconstructies en veranda’s in ons landje België

Tuinwerken Hartog helpt u ook graag wegwijs door het bos van BTW-tarieven die gelden voor de verwezelijking van uw veranda, pergola, tuinhuis, carport, houten garage of chalet. Hieronder een korte samenvatting van de gangbare BTW-tarieven in België:

Tuinhuizen en zwembaden =  altijd 21 %

Veranda, pergola, carport, garage, stores + woning   jonger dan 5  jaar  =  21 %

Nieuwe of renovatie Veranda, pergola, stores + woning  ouder dan 5  jaar + vast aan de woning  =  6 %

Garage en Carport + woning ouder dan 5 jaar + losstaand of vast aan woning  =  6 %

Binnen deze optiek willen we er ook op duiden dat Tuinwerken Hartog een geregistreerde aannemer is waardoor wij wettelijk aan deze verlaagde BTW-tarieven kunnen factureren.

Plaatsen van Tuinschermen met houten of betonnen paal,

Neemt u gerust contact op voor meer informatie.

Wij plaatsen voor U ook tuinverlichting !

Tuinverlichting kan een belangrijke rol spelen in uw tuin. Tuinverlichting geeft niet alleen sfeer aan de tuin en de mogelijkheid om bepaalde elementen eruit te lichten maar goede tuinverlichting zorgt er ook voor dat ook ‘s avonds de tuin blijft aansluiten bij het huis. Tuinverlichting is allang niet meer alleen bedoeld om je weg te vinden in het donker of om inbrekers af te schrikken.

De kosten voor het verlichten van uw tuin (en de belasting voor het milieu) zijn relatief laag omdat de meeste soorten tuinverlichting op 12 V werken. Bijkomend voordeel is dat de 12 V verlichting veiliger is dan de 220 V netspanning.

Als u heeft bepaald wat u in de tuin wilt accentueren met belichting en naar welke sfeer u op zoek bent kunt u het type verlichting (armatuur) kiezen. Een tuin heb je om van te genieten. En waarom zou dat ‘s avonds niet gelden. Tuinverlichting is handig om een pad, de oprit en de voordeur te verlichten. Maar natuurlijk kan licht ’s avonds ook zorgen voor een prachtige sfeer in de tuin. Ongenode gasten houd je op afstand met lampen die werken op bewegingsensoren. Bij de minste geringste beweging worden de lampen ingeschakeld. Op het gebied van tuinverlichting is de keuze zeer ruim.

Neemt u gerust contact op voor meer informatie.

DR1 DR2 DR3 DR4 DR5 DR6 DR7 DR8 DR9 DR10 DR11 DR12 DR13 DR14 DR15 DR16 DR17 DR18 DR19 DR20 DR21 DR22 DR23 DR24 DR25 DR26 DR27 DR28 DR29 DR30 DR31 DR32 DR33 DR34 DR35 DR36 DR37 DR38 DR38 DR39 DR40 DR41 DR42 DR43 DR44 DR45 DR46 DR47 DR48