Hoe richt jij best je tuin in?

Als u voor het eerst gaat tuinieren, kan het moeilijk zijn om te weten hoe u uw tuin het beste kunt inrichten. Het gaat niet alleen om bloemen en planten! Je moet ook nadenken over zaken als erosiebestrijding, waterpartijen en visvijvers, en zelfs hoe je je tuinruimte gaat gebruiken als je er niet bent.

Er zijn veel opties, maar hier zijn enkele van onze favorieten:

  1. Landschap met verhoogde bedden. Je kunt verhoogde bedden maken die gemakkelijk te onderhouden zijn en ze verhoogd houden, zodat ze niet beschadigd raken door voetgangers of regenwater. Wij geven de voorkeur aan verhoogde bedden van hout omdat ze licht en duurzaam zijn.
  1. Maak van een oude band een plantenbak voor vetplanten! Dit is een geweldige manier om wat schaduw in je tuin te krijgen zonder echte planten te gebruiken – vul gewoon een oude band met aarde (en vul de binnenkant met potgrond). Het planten van vetplanten in dit soort bakken is gemakkelijk omdat hun wortels naar beneden groeien in plaats van recht naar buiten, zodat ze blijven staan!
  1. Maak een mozaïek muur in je tuin met gebroken tegelscherven van oude huizen in de stad of andere afgedankte materialen die je vindt als je door de stad loopt!

Op tijd even een andere hobby zoeken

Met al het tuinieren kan het je soms teveel worden, daarom is het belangrijk dat je verschillende hobbies hebt, wij noemen er wat op voor je :

Videogames spelen als hobby is makkelijk en goedkoop. Het is ook leuk! Videospellen zijn gewoon een andere vorm van entertainment, en er is geen reden om er niet van te genieten.

Om videospellen te spelen, heb je nodig:

  1. Een computer of spelcomputer
  2. Een paar spellen om op je apparaat te spelen
  3. Een manier om je apparaat/console met het internet te verbinden (meestal via Wi-Fi of Bluetooth)

Gokken op sport of e-sports is een leuke hobby om mee te beginnen, maar het kan ook een geweldige manier zijn om geld bij te verdienen.

Je ziet je favoriete spelers meedoen en wedstrijden winnen waarvan je weet dat ze spannend worden, terwijl je de kans hebt om geld te winnen als ze dat doen.

De website waar je dit best speelt zijn sites zoals https://betfirst.dhnet.be/nl/. Die je bijvoorbeeld laat gokken op voetbal maar tegelijk ook op virtuele FIFA matches!

Het beste deel is dat de kansen meestal in jouw voordeel zijn. Je kunt ook wedden op specifieke dingen zoals wie er meer doelpunten maakt, meer punten of overwinningen behaalt, enz.

Je hoeft niet de hele dag naar wedstrijden te kijken, je kunt er ook op wedden! Zorg ervoor dat je minstens 18 jaar of ouder bent en wat geld gespaard hebt voordat je begint te spelen.

Een moestuintje!

Het is gemakkelijk om je eigen moestuin te maken, maar het kost wel wat tijd en moeite.

Je hebt nodig:

-Een tuinperceel of een kleine ruimte in je tuin die je kunt gebruiken om te planten. De beste grond is een mengsel van zand en compost, dus als je dit beschikbaar hebt, is dat geweldig!

-Planten! Je hebt zaden en planten nodig. De beste manier om te beginnen is door een groentepakket te kopen met wortels, bieten, sla en meer. Je kunt ook zaden vinden in de meeste tuinwinkels (of online). Als je niet zeker weet welke groenten goed groeien in jouw klimaat, vraag het dan aan de winkelmanager of winkelbediende; zij helpen je graag!

-Gereedschap! Je hebt spaden en schoffels nodig om gaten in de grond te graven; gieters om de planten water te geven; een hark om na elke storm het vuil rond de planten te verwijderen; handschoenen om onkruidzaden in de tuin op te rapen; een troffel om de zaden in de grond te planten; plantensteunen zoals latjes of stokken om de planten rechtop te houden.