Boomverzorging – Onderhoudssnoei – kappen

Door alle boomtechnische zaken in handen van één persoon te houden ben ik “specialist” op het gebied van bomen. Ik werkte  sinds 2008 als vakkundig boomverzorger in dit vakgebied en door de jaren heen voor een werkgever te hebben gewerkt en daar de nodige kennis, ervaring en bijscholing te hebben opgedaan. 

Voor grotere klussen werk ik met een team van zelfstandig opererende boomklimmers die allemaal dezelfde klimtechnieken en kennis in huis hebben. Deze collega’s zorgen er op mijn projecten simpelweg voor dat de klus vlotter en efficiënter verloopt.

Klimtechnieken

“David Hartog heeft de klimtechnieken en alle mogelijke inzetbare materialen als specialisme om altijd te zorgen voor een efficiënte en veilige werkgang” Door mijn dynamisch systeem, doelgerichte toepassingen en innovaties kan ik iedere boom de baas.


De klimtechnieken zorgen voor een snelle, veilige, optimale, ideale en risicoloze behandeling van uw bomen.
Het bijwonen van boomtechnische dagen en onze liefde voor klimmen maken van ons bedrijf Tuinwerken Hartog expert in klimtechnieken.

Kroonverzorging / snoeien

Door jarenlange ervaring en kennis van bomen is Tuinwerken Hartog specialist op het gebied van snoeiwerkzaamheden.

Of het nu gaat om het kleiner maken van kronen, uitdunnen, open snoeien, compacter snoeien, kronen veiligstellen of visueel versterken van de vorm, Tuinwerken Hartog kan dit voor U realiseren

Om deze werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren werk ik met innovatieve klimtechnieken. Zo kan ik -net als een eekhoorn- de hele kroon van binnenuit van tak tot tak bereiken. Complexe en lastige boomtechnische ingrepen worden zo veilig mogelijk en met zo min mogelijk middelen door mij uitgevoerd.

Door mijn jarenlange ervaring en toepassing van klimtechnieken kan ik potentiële risico’s inschatten en iedere boom met behoud van zijn natuurlijk karakter aanpakken.

Velwerkzaamheden

Als Uw boom gevaarlijk of gewoon te groot is geworden en andere ingrepen geen baat meer hebben zal ik in uw opdracht de boom vellen.
Zowel kleine als grote, makkelijke en moeilijke bomen op iedere mogelijke locatie worden door mij veilig en risicoloos geveld. Tuinwerken Hartog werkt met innovatieve lijnsystemen, lijnremmen katrollen, treklijnen en een ”smart rigging winch” om Uw boom in onderdelen gecontroleerd te demonteren.

Takken kunnen veilig, zonder schade aan Uw woning,  zowel vertikaal als horizontaal gecontroleerd worden gevierd of gehesen d.m.v. dit “smart rigging winch” systeem. 


boomverzorger

Boomveiligheid

Het controleren op potentiële gevaren, inschatten van risico’s t.o.v. de omgeving en het creëren van een maximale veiligheid is mijn specialisme.

Het ingrijpen voor een verbeterde veiligheid waarbij karakter en vorm worden gerespecteerd wordt door Tuinwerken Hartog uitgevoerd met de grootste zorg.

Ik werk met officiële kroonanker-systemen en heb zelf de expertise in huis deze optimaal in te zetten om schade van en aan Uw boom te voorkomen.

Slim versnipperen

Takhout dat vrijkomt tijdens snoei en of velwerkzaamheden kunnen wij door middel van een slimme professionele machine verwerken tot snippers. Met deze machine is het niet nodig takken naar de snipperaar te dragen maar rijdt je de snipperaar simpelweg naar het takhout toe waardoor veel tijd en energie wordt bespaard. Optimaal is als de snippers in de tuin (borders) verwerkt kunnen worden, dit scheelt afvoer en is meteen een erg goede aanvulling voor de voeding in de bodem.

Eliet super prof 2000 is een machine die een doorgang van minimaal 87 cm. nodig heeft. Door zijn slimme hakbijlprincipe en 24 messen realiseerd deze machine maximaal in optimale omstandigheden 6 kuub snippers per uur ! Deze machine heeft een 18 pk sterke motor en is hydraulisch aangedreven.

Deze machine wordt desgewenst door Tuinwerken Hartog ingezet op Uw project en is vanzelfsprekend voorzien van alle veiligheidsopties. 

Aan- & verplanten van bomen. Controle op boomveiligheid.

Tuinwerken Hartog is al sinds 2011 een flexibel en klantgerichte firma. Vanaf het begin is het altijd ons doel geweest om zo goed als mogelijk in te spelen op de wensen van de klant. Wilt u een boom in uw tuin of elders laten verwijderen? naar uw wens verzagen we de gevelde boom tot brandhout.Overig afval kan afgevoerd worden, of tot houtsnippers verwerkt worden. Neem contact op met ons of kijk bij tuininfo.

Wij helpen u graag verder om uw boom te snoeien of te kappen.

Algemeen wordt gesteld dat voor alle bomen met een omtrek vanaf 30cm een gemeentelijke kapvergunning vereist is. Deze kapvergunning wordt verleend door het college van burgemeester en schepenen, na advies van de gemeentelijke groenambtenaar.